U velikoj akciji zaplijenjena tona marihuane, uhićeno 18 osoba, među njima ima i Hrvata

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta)

KAKO javlja Interpol, u zajedničkoj operaciji španjolske civilne garde i njemačke službe za carine, kodnog naziva Carambolas, uhićeno je 18 osoba, a protiv devetoro njih je podignuta optužnica.

Naime, u operaciji, koju je podupirao i Europol, otkrivena je zločinačka organizacija koja se bavila krijumčarenjem droge ali i drugim nezakonitim aktivnostima unutar Europske unije. 

U akciji je zaplijenjena tona marihuane, 212.00 eura u gotovini, vatreno oružje, municija i osam vozila. 

Među uhićenima ima i Hrvata

Zločinačka organizacija je švercala marihuanu iz Španjolske u druge zemlje Unije, posebno u Njemačku. To su radili preko mreže ćelija koje su uspostavili u Malagi i Granadi, a kojima se upravljalo iz Bremena.

Organizacija je bila strukturirana tako da bi opskrba drogom bila nastavljena sve i kada bi jednu ćeliju otkrila policija.

Kako javlja Europol, akcija je trajala od prošlog lipnja kada je njemački državljanin, član zločinačke organizacija, uočen dok je uzimao veću količinu marihuane na jugu Španjolske.

Prva faza operacije se potom fokusirala na to da se zaustavi rad dvije tvornice marihuane koje su otkrivene na jugu Španjolske, a upravo u njima je u akciji zaplijenjeno 100 kilograma marihuane i oko 172.000 eura u gotovini. Dva pripadnika španjolske civilne garde su teško ranjena prilikom uhićenja jednog od članova organizacije.


Članovi organizacije uhićeni su i ispitani. Europol je objavio kako su državljani osam različitih zemalja, a među njima ima i Hrvata.

Članovi organizacije bili su državljani Hrvatske, Njemačke, Španjolske, Albanije, Armenije, Srbije, Sirije i Turske.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.