U teškoj nesreći kod Zadra poginule Hrvatice i Slovenka. Uzrok je prebrza vožnja

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

PU ZADARSKA objavila je detalje prometne nesreće kod Zemunika Donjeg u kojoj su poginule tri osobe. Nesreća se dogodila jučer oko podneva, a sudarili su se osobni automobil i kamion.

"Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji sa zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad vozačica, 66-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnom vozilom Toyota slovenskih registarskih oznaka iz pravca Zemunik prema Zadru te dolaskom do podvožnjaka, nije prilagodila brzinu kretanja osobinu i stanju ceste", kažu iz policije. Navodi se da je prilikom izlaska iz zavoja vozačica izgubila kontrolu nad upravljačem te vozilom prešla u suprotni trak. 

Smrtno stradale dvije hrvatske i jedna slovenska državljanka

"Desnim bočnim dijelom vozila  udara u prednji dio teretnog automobila zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. U prometnoj nesreći, na mjestu događaja, smrtno su  stradale vozačica te dvije putnice iz osobnog vozila, 55-godišnja hrvatska državljanka i 61-godišnja državljanka Slovenije", navodi se u policijskom priopćenju. 

Vozač kamiona nije ozlijeđen. Tijekom očevida promet navedenom dionicom bio je u prekidu od 12:10 do 16:23 sati te se odvijao obilaznim pravcima. O prometnoj nesreći policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.