U splitskom Đardinu bend La Volpe pjevao "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", policija prekinula koncert

Screenshot, Video: YouTube/ Uvik kontra

U SPLITSKOM Đardinu sinoć se zapjevalo "Mrzim Dinamo". Na sceni je bila skupina La Volpe. Stigla je i policija, ali ne zbog Dinama, već zbog buke. "Preglasni ste, susjedi se bune, stišajte se", kazali su organizatoru festivala "Evo ruke!", Stivu Vučkoviću.

"Pa evo, ja nisam ni čuo da su to pjevali. To je mladi, alternativni grunge bend. Pjevaju inače na engleskom. To su ubacili u svoju pjesmu. Policija je stigla po dojavi građana da je prevelika buka i to nam je zapravo najveći problem. Kada je rock glazba u pitanju, morate imati određenu glasnoću ili to nije to", kazao nam je Vučković. 

U policiji su nam potvrdili da su u Đardin došli iza 22.30 po dojavi susjeda. Nakon što je glazba stišana, nisu našli elemente za daljnje postupanje ili kakvu prijavu.

La Volpe: Nismo mogli odsvirati još dvije pjesme

Popričali smo i s članom benda Marinom Vrcom. Iz njegove izjave da se zaključiti da je policija zapravo prekinula koncert.

"Došao je policajac i rekao nam: "Završite". Tu smo pjesmu odsvirali do kraja, ali nismo izveli još dvije pjesme koje smo planirali", kazao nam je Vrca.

Inače, bend je večeras objavio i svoje službeno priopćenje jer je bilo dosta reakcija nakon što se doznalo da se pjevalo "Mrzim Dinamo".

"Bilo je to malo zajebancije koja je otišla predaleko. Primili smo dosta negativnih reakcija i od kolega, kao to nije dobro za turizam i slično. Ne nudimo nikakve isprike, to nije bio izlet mržnje ili medijski trik, nego spontano zbližavanje s publikom. Želimo se zahvaliti svima koji su s nama guštali u glazbi i opuštenoj zajebanciji. Iako nas je policija udaljila s pozornice ranije no što je bilo predviđeno, službenici su se ponijeli vrlo smireno i razumno", kazao nam je Vrca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.