U pucnjavi u Washingtonu ranjeni 88-godišnji rasist i čuvar muzeja Holokausta

NAJMANJE dvije osobe ranjene su u pucnjavi na ulazu u vošingtonski Memorijalni muzej Holokausta, javlja CNN. Napadač je 88-godišnji James von Brunn iz Marylanda, pripadnik pokreta koji zagovara nadmoć bijele rase.

Ranjeni su jedan čuvar muzeja i osoba koju se sumnjiči da je prva zapucala iz "dugog vatrenog oružja". Policija u Washingtonu potvrdila je da je naoružani muškarac oko 12.50 sati po lokalnom vremenu došao na vrata muzeja te je zapucao prema čuvaru.

Navodno su druga dvojica čuvara nakon toga uzvratila vatru prema napadaču koji je pri tom ranjen. Ranjeni čuvar i napadač su nakon nekoliko minuta prevezeni u Sveučilišnu bolnicu George Washington, međutim u policiju nisu znali reći podrobnije informacije o težini njihovih ozljeda.

Jedna je žena CNN-u rekla da je čula pet pucnjeva nakon čega je vidjela čuvara muzeja kako ranjen leži na podu. Oko čuvara je bilo krvi, a druga posjetiteljica muzeja je rekla da je napadač zapucao blizu detektora metala smještenog na ulazu u muzej.

Prije pucnjave u muzeju je bilo nekoliko posjetitelja koji su nakon događaja žurno evakuirani na sigurno. Osim čuvara i napadača drugih ozlijeđenih osoba nije bilo.

R.I.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.