KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U psihijatrijskoj bolnici kod Rijeke zaražena trećina bolesnika

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI LOPAČA je koronavirusom zaražena trećina od ukupno 110 bolesnika te trećina medicinskog osoblja, pa će toj bolnici biti poslana kadrovska ispomoć, izvijestila je pročelnica za zdravstvo u Primorsko-goranskoj županiji Đulija Malatestinić.

Na konferenciji za novinare rekla je da je jučer održan hitni sastanak koordinacije ravnatelja zdravstvenih ustanova u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom u Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

Prema dogovoru ravnatelja, od srijede će u Lopaču biti poslano pet medicinskih sestara iz županijskih zdravstvenih ustanova te jedan medicinski tehničar iz riječke bolnice.

Pročelnica Đulija Malatestinić zahvalila je svim ravnateljima i zdravstvenim djelatnicima na brzoj reakciji i osiguranju kadrovske ispomoći Psihijatrijskoj bolnici Lopača, podsjetivši da je osim horizontalne suradnje prisutna i vertikalna suradnja, pa su liječnici iz riječke bolnice poslani u ispomoć izrazito opterećenim bolnicama u Čakovcu i Varaždinu.

Prema podacima iz županijskog Stožera civilne zaštite, u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 141 osobe, testirana je 1221 osoba, a umrlo je petero ljudi.

U riječkom Kliničkom bolničkom centru liječe se 144 osobe oboljele od covida-19, od kojih je na respiratoru 20 osoba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.