U Piranu uhićeni članovi Kavačkog klana. "Planirali su likvidacije po cijeloj državi"

Foto: EPA

Na području općine Piran provedena je opsežnija policijska akcija u kojoj su uhićene tri osobe, javlja 24ur.

Tijekom akcije je policija morala upotrijebiti sredstva prisile, a jedna je osoba ozlijeđena te joj je pružena liječnička pomoć. Prema informacijama 24ur, policija je uhitila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog kriminalnog miljea. Pripadnici Kavačkog i suparničkog Škaljarskog klana navodno su planirali izvršiti likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenska policija pomrsila planove.

"U interesu istrage i zaštite osobnih podataka možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere", objavili su iz PU Ljubljana. Kako javljaju Primorske novice, policija je zatvorila Belokrišku cestu, a na terenu je nekoliko kriminalista u civilu.

Tko su uhićeni?

Državno tužiteljstvo u Ljubljani dodalo je da su slobode lišene tri osobe, nad kojima su primijenjena sredstva prisile, a jednoj je osobi tijekom postupka bila potreba liječnička pomoć zbog lakših ozljeda. 

"Prilikom uhićenja nije korišteno vatreno oružje te nije ugrožena sigurnost drugih osoba niti je itko drugi ozlijeđen", pojašnjavaju.

Prema informacijama 24ur, policija je uhitila dvojicu značajnih pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala iz Crne Gore, članove tzv. Kavačkog klana koji je nekoliko dana nenajavljeno boravio u Portorožu. 

Riječ je o D. Đ. i S. B., koji se sumnjiče da su u siječnju 2023. u Ljubljani likvidirali jednu osobu te mnoge druge pripadnike suprotstavljenog Škaljarskog klana u Crnoj Gori. Treći uhićeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.