U Osječko-baranjskoj županiji umrlo troje ljudi, 16 je novozaraženih

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U ZADNJA 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek na koronavirus su testirana 154 uzorka, od kojih je 16 bilo pozitivno, dok su umrle tri osobe o dobi od 68 do 74 godine, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, po troje ih je u Našicama i Donjem Miholjcu te po jedna u Valpovu, Belišću, Podravskoj Moslavini i Antunovcu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 138 osoba. Njih 92 je u osječkom KBC-u od kojih je 23 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 46 pacijenata.

Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 751 osoba.

Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji, a kršenje mjere utvrđeno je za jednu osobu na Graničnom prijelazi Erdut. Riječ je o državljaninu Portugala koji je prijavio tranzit, a ostao je boraviti u Hrvatskoj. Obavili su i 86 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 121 nadzor provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­utvrdili ­­­­­­­­­­sedam kršenja za koja su izdana upozorenja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.