U ordinaciji američkog liječnika pronađena 24 smrznuta fetusa

POLICAJCI iz Philadelphije su na prijavu o smrti žene tijekom pobačaja došli u liječničku ordinaciju Kermita Gosnella te se šokirali pronašavši u njoj 24 zamrznuta fetusa.

Neki od fetusa su u ordinaciji bili čuvani i više od 30 godina. Fetusi se sada pregledavaju kako bi se utvrdilo je li liječnik obavljao pobačaje i nakon zakonskog roka do kojeg je to dopušteno. Sumnja se i kako je tijekom pobačaja Gosnell pretjerivao s lijekovima, jer je kod žene koja je umrla 20. studenoga prošle godine pronađena povišena količina lijekova protiv bolova, pišu američki mediji. 

Protiv liječnika nije podignuta optužnica

I ranije je Gosnell imao problema jer je dopuštao nelicenciranom medicinskom osoblju da se brine o pacijentima. Državna agencija za licence ga je ukorila 1995. godine. U jednom izvještaju stoji kako je žena koja je umrla sama, tražila više lijekova za bolove te ih joj je dala osoba koja se nije uz nju smjela nalaziti, odnosno nije imala valjanu licencu. Još nije poznato je li to dovelo do njezine smrti.

Liječnik Kermit Gosnell još nije ni za što optužen jer držanje smrznutih fetusa nije kažnjivo. Protiv njega će se dići optužnica samo u slučaju da je pobačaje obavljao ilegalno ili izvan roka u kojem smiju biti obavljeni. Zbog istrage o smrti žene i smrznutim fetusima u ordinaciji Gosnellu je privremeno oduzeta liječnička dozvola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.