U nesreći u kineskom rudniku poginula četiri rudara, 50 ih je zatočeno

U NAJNOVIJOJ nesreći koja se dogodila u jednom od kineskih rudnika poginula su četiri rudara, a 50 ih je zatočeno, javlja agencija AFP.

Kineska državna novinska agencija Xinhua objavila je da se nesreća dogodila u rudniku ugljena u provinciji Henan u središnjoj Kini, i to kada je neočekivano puknula stijena.

Postrojenje je u vlasništvu tvrtke Henan Yima coal mine Group, čiji glasnogovornik je želio ostati neimenovan, a za AFP je rekao kako su poginula četiri radnika, dok je 57 rudara ostalo zatočeno.

Drugi zaposlenik tvrtke kasnije je rekao kako je spašeno sedam radnika. Potvrđena je lokacija zatočenih radara, te se ubrzano radi na njihovom spašavanju, iako je nepoznato jesu li svi živi.

Stijena se rasprsnula samo nekoliko trenutaka nakon što je grad Sanmenxiu, u kojem se rudnik nalazi, pogodio potres magnitude 2,9 stupnjeva po Richteru.

Ured za sigurnost rudnika priopćio je da se u trenutku incidenta u rudniku nalazilo 75 muškaraca, a 14 njih uspjelo je pobjeći.

Ova nesreća posljednja je u nizu incidenata koji se u zloglasnim kineskim rudnicima, nažalost, događaju svako malo. Prije samo nekoliko dana prilikom eksplozije plina u rudniku u susjednoj provinciji poginulo je 29 rudara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.