U Mladićevim dnevnicima dokazi o razgovorima između Miloševića, Karadžića, Krajišnika...

OSAMNAEST ratnih dnevnika koje je vodio Ratko Mladić predani su 11. svibnja Haškom sudu. "Bilješke je zaplijenilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije 23. veljače ove godine u stanu Bosiljke Mladić, supruge Ratka Mladića", navodi se u izvještaju ureda tužitelja, koji zahtijeva da se dnevnici uvrste u dokaze, prenosi Dnevni avaz. "Ove bilješke predstavljaju značajnu količinu novih dokaza", izjavila je za AFP Olga Kavran, glasnogovornica tužiteljstva Haškog suda.

"Preliminarne analize dnevnika bivšeg zapovjednika vojske RS, generala Ratka Mladića, pokazuju da oni sadrže dokazni materijal", izjavila je Olga Kavran. Tužiteljstvo je predalo zahtjev da se dobiveni materijali od vlade Srbije, za koje se smatra da su Mladićevi dnevnici, uvrste u dokaze na suđenju Radovanu Karadžiću.

U izvještaju tužiteljstva stoji da je "Jovica Stanišić priopćio da se sastanak u Beogradu na kojem su sudjelovali Slobodan Milošević, Stanišić i (Radovan Stojčić) Badža iz Srbije i Karadžić, Momčilo Krajišnik i Mladić iz RS, održava kako bi se ’popravila taktička pozicija’, a na sastanku je bila održana opširna diskusija o šest strateških ciljeva Srba u BiH, u kojoj su mjeri oni postignuti i na koji način se mogu konsolidirati da se učine trajnim".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.