U Mađarskoj, Rumunjskoj i Francuskoj zrakoplovi žurno slijetali zbog dima u kabini

VELIKI putnički zrakoplov Boeing 767 britanske tvrtke British Airways danas je neplanirano sletio na pistu zračne luke u Budimpešti nakon što je kabinsko osoblje zrakoplova tijekom leta mađarskim zračnim prostorom uočilo dim u putničkoj kabini.

Zrakoplov je poletio s londonskog aerodroma Heathrow prema turskoj zračnoj luci Istanbul Ataturk. Zasad nije poznato koliko se putnika nalazilo u letjelici.

Oko dva sata i 20 minuta nakon polijetanja u Londonu posada se odlučila na žurno slijetanje iz sigurnosnih razloga. Aerodromske službe u Budimpešti nisu uspjele utvrditi uzrok pojave dima, a istraga o cijelom događaju još traje.

Iz Francuske je poslijepodne pak stigla informacija o još jednom neplaniranom žurnom slijetanju putničkog zrakoplova zbog dima koji je izlazio iz klimatizacijskog sustava zrakoplova.

Zrakoplov ATR-42 s 30 putnika je poletio s aerodroma Agen prema pariškom Orlyju, ali je nakon 30 minuta ponovno sletio na aerodrom Agen zbog dima u putničkoj kabini. Dim se pojavio 15-ak minuta nakon polijetanja, a u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba.

U Rumunjskoj prinudno sletio američki Hercules

Treći slični slučaj danas je zabilježen u Rumunjskoj gdje je prinudno sletio američki vojni transportni zrakoplov Hercules koji je prevozio 20 vojnika i 12 članova posade.

Avion je poletio s piste zračne baze Otopeni na kojoj su inače stacionirani avioni rumunjskih zračnih snaga. Trebao je sletjeti na jedan aerodrom u Kataru, ali je nekoliko desetaka minuta nakon polijetanja navodno zbog kvara na električnim instalacijama došlo do pojave dima u kabini Herculesa.

Posada se odlučila na žurno slijetanje koje je izvedeno na pistu zračne luke u rumunjskoj Konstanci pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Istraga o događaju još traje.

R.I.
Foto: AFP (arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.