U Londonu zadnjih godina pronađene tri napuštene bebe. Sve imaju istog oca i majku

Djevojčica Roman, pronađena 2019. godine. Foto: Profimedia

Novorođenče pronađeno ranije ove godine u Newhamu, u istočnom Londonu, treće je dijete koje su napustili isti roditelji. DNK testovi predočeni Obiteljskom sudu u istočnom Londonu potvrdili su da je beba Elsa sestra dviju drugih beba, dječaka i djevojčice, pronađenih u vrlo sličnim okolnostima 2017. i 2019. godine.

Unatoč apelima gradske policije, njihovi roditelji nisu otkriveni. BBC je dobio posebno dopuštenje suda da objavi informacije o rodbinskoj povezanosti pronađenih beba i o tome da su crne boje kože. Sutkinja Carol Atkinson poručila je kako je priča od velikog javnog interesa budući da se bebe vrlo rijetko napušta u modernoj Britaniji.

Objavu informacije nisu podržale lokalne vlasti ni engleska Služba za savjetovanje te podršku djeci i obiteljima, koja savjetuje sudove o najboljim interesima djece. Iz policije su također poručili da ne žele "nenamjerno promovirati ili poticati majke da ostavljaju neželjene bebe na javnim mjestima".

Rođena sat vremena prije pronalaska

Elsu je pronašao čovjek koji je u siječnju ove godine šetao psa. Radilo se o najhladnijoj noći u godini, a Elsa je bila zamotana samo u ručnik u torbi. Druge dvije bebe, dječak Harry i djevojčica Roman, također su pronađene u istom dijelu Londona. 

Dokumenti navode da je Elsa imala pupčanu vrpcu, a liječnici procjenjuju da je rođena samo sat vremena prije nego što je pronađena. Bila je izuzetno pothlađena u trenutku pronalaska i plakala je. Sud je objavio da će Elsa, Harry i Roman znati da su rodbinski povezane i da već postoje planovi da imaju neki oblik kontakta dok odrastaju.

U Engleskoj i Walesu slučajevi napuštanja novorođenih beba vrlo su rijetki. Ured za nacionalnu statistiku posljednji je put objavio podatke 2015., a prema njima nije zabilježeno nijedno napuštanje bebe u prethodne tri godine. 

Mediji su izvijestili o napuštenoj bebi u Hackneyju, u istočnom Londonu, 2020., te još jednoj u Birminghamu 2021. Njihovim se majkama na kraju ušlo u trag nekoliko mjeseci kasnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.