U Kini uhićeno pet plaćenih ubojica, međusobno se angažirali za isto ubojstvo

Screenshot: YouTube

ŠEST Kineza završilo je u zatvoru nakon što je svaki od njih unajmio drugog plaćenog ubojicu da izvrši ubojstvo koje na kraju nije počinjeno.

Tan Youhui, trgovac nekretninama, angažirao je plaćenog ubojicu da ubije poslovnog rivala i za to mu platio dva milijuna juana (220.000 funti). Međutim, ubojica je taj posao dodijelio drugome ubojici, koji je ubojstvo pak proslijedio trećem plaćenom ubojici.

Treći plaćeni ubojica ipak je odlučio ubojstvo dati četvrtome, a četvrti petome, piše The Independent.

No umjesto da izvrši zadatak, posljednji ubojica u nizu upoznao je žrtvu, poznatu samo po prezimenu Wei, i ponudio da mu pomogne pri lažiranju njegove smrti.

Završili u zatvoru

Sva šestorica muškaraca osuđeni su za pokušaj ubojstva i osuđeni su na zatvorske kazne do pet godina.

Sve je krenulo 2013. godine kada je Wei podnio građansku tužbu protiv Youhuijeve kompanije. Zabrinut da bi mogao izgubiti sve bogatstvo, Tan Youhui je unajmio ubojicu po imenu Xi Guangan da ubije Weija i za to mu dao 220.000 funti.

Xi je tada ugovorio drugog atentatora, Moa Tianxianga, nudeći mu 110.000 funti. Tianxiang je posao prebacio Yangu Kangshengu za 85.000 funti.

Yang Kangsheng je ubojstvo ponudio Yangu Guangshengu za 22.000 funti, a on ga je proslijedio Lingu Xiansiju za 11.000. Wei je postigao dogovor sa Xiansijem i pozirao vezanim rukama kako bi Xiansi mogao zatražiti naknadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.