U javnost procurila snimka Julije Timošenko u zatvorskom krevetu

U UKRAJINI je nastala žestoka politička svađa nakon što se na YouTubeu pojavila snimka oporbene liderice Julije Timošenko na kojoj ona prosvjeduje što je se protiv njezine volje snima u zatvorskom krevetu.



Odvjetnik Julije Timošenko, Serhij Vlasenko, je kazao da je film djelo "životinja". Slučaj karizmatične političke liderice koja je zbog zlouporabe položaja osuđena na sedam godina zatvora pogoršala je odnose Ukrajine sa zapadnim svijetom. Njezina obitelj i odvjetnici tvrde da joj se zdravstveno stanje jako pogoršalo u zatvoru te da ima problema sa kožom i bolnim leđima zbog čega joj je potrebno liječenje i fizikalna terapija.

Zatvorski čuvari su obilato pomagali snimatelju da snimi Timošenko u krevetu. Vidljivo je da 51-godišnjoj političarki smeta snimanje dok je obučena samo u spavaćicu. Na drugoj snimci se čuje da Timošenko govori da je prije bila smještena u neprihvatljivim uvjetima te da ne žele da se pokazuje lažna slika o njoj. Na drugoj snimci je prikazana u dobro uređenoj sobi sa hladnjakom.

"Razlika između ljudi i životinja je u moralnosti", kazao je Vlasenko te dodao kako se nada da će brzo biti objavljeno ime "životinje" koja je odgovorna za ovu snimku. Državna sigurnosna služba je danas odbacila tvrdnje da je sudjelovala u snimanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.