U Italiji pokušali opljačkati draguljarnicu, vlasnik ubio dva razbojnika

Screenshot: YouTube

DVA razbojnika ubijena su u pokušaju pljačke draguljarnice u selu Grinzane Cavour u talijanskoj regiji Pijemont, javlja BBC pozivajući se na izvještaje lokalnih medija.

Vlasnik je otvorio vatru nakon što su tri naoružana razbojnika jučer provalila u draguljarnicu. Dvojica su umrla na ulici, a treći je ranjen u nogu i kasnije uhićen.

Brutalno ga pretukli 2015. 

Načelnik sela Gianfranco Garau rekao je talijanskim medijima da je vlasnik draguljarnice ozlijeđen u napadu 2015. godine.

Naime, vlasnika su kriminalci brutalno pretukli, a njegovu suprugu i kćer su vezali prilikom razbojstva 2015. godine te su odnijeli satove i dragulje vrijedne 300.000 eura.

"Na meti je bila poštena i dobra obitelj"

Garau, koji je u vrijeme jučerašnjeg razbojstva bio na sastanku u obližnjem mjestu, rekao je talijanskim medijima da su detalji razbojstva i dalje nejasni.

"Znam samo da je na meti bila poštena i dobra obitelj", rekao je Garau.

Prema talijanskoj novinskoj agenciji Ansa, prilikom razbojstva je ispaljeno najmanje pet hitaca. 

Corriere della Serra piše da su u draguljarnici u vrijeme razbojstva bile i supruga i kći vlasnika, dodajući da su razbojnici bili naoružani pištoljem i nožem. 

Trećeg osumnjičenog ispitala je policija, ali još uvijek nije službeno optužen, objavile su te novine.

Čelnik talijanske stranke Liga Matteo Salvini na Twitteru je podržao vlasnika draguljarnice napisavši: "Obrana je uvijek legitimna."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.