Više od stotinu posjetitelja Dimensions festivala u Puli privedeno zbog droge

Foto: FAH

ZA VRIJEME trajanja Dimensions festivala 2017. koji se, nakon prvog dana otvaranja u Areni (30. kolovoza), održavao na području Štinjana do 4. rujna, istarski policajci imali su pune ruke posla.

"U navedenom razdoblju, policijski službenici su postupali prema ukupno 114 osoba koje su zatečene u posjedu droge, pri čemu je 109 osoba zatečeno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je pet osoba osumnjičeno za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama."

"U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečena su 42 državljana Velike Britanije, 20 hrvatskih državljana, 9 državljana Francuske, 8 državljana Australije, 6 državljana Austrije, 5 državljana Belgije, 4 državljana Švicarske, 4 državljana Italije, 3 državljana SAD-a, 2 državljana Njemačke, 2 državljana Slovenije te po jedan državljanin Srbije, Irske, Novog Zelanda i Nizozemske", piše u priopćenju policije.

"Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, policijski službenici postupali su prema pet osoba te su nakon provedenih kriminalističkih istraživanja, podnijeli kaznene prijave protiv dvoje hrvatskih državljana, jednog državljanina Nizozemske, jednog državljanina Novog Zelanda i jednog državljanina Velike Britanije", dodaje se u priopćenju istarske policije.

Naplaćene kazne premašuju 300 tisuća kuna

Pronađeno je 227.45 grama marihuane, 11.3 grama mješavine duhana i marihuane (joint), 35.9 grama hašiša, 38.55 grama ketamina, 26 grama MDMA, 20.4 grama kokaina, 17.4 grama amfetamina, 160.75 komada i 1.7 grama Ecstasyja, 17 komada LSD-a, 2.6 grama halucinogenih gljiva, 6 grama heroina i 0.20 mililitara GHB-a.

Sveukupni novčani iznos naplaćenih kazni iznosi 316.199,00 kuna.

Prodavali drogu u Puntiželi

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćeno je iz istarske policije.

"Naime, 3. rujna oko 23.40 sati, na parkiralištu na Puntiželi, policijski službenici zatekli su 35-godišnjaka s vrećom, u kojoj se nalazilo više paketića s ukupno 53.6 grama marihuane i 6.5 grama kokaina. Pronađena droga je oduzeta, a pretragom stana kojeg u Puli koristi 35-godišnjak, policijski službenici pronašli su još 32.7 grama marihuane, 5 tableta Ecstasyja i oko 0.25 mililitara ulja kanabisa", piše u policijskom priopćenju.

35-godišnjak je pritvoren, a nad vlasnikom stana, u kojemu je droga pronađena, u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Priveden i Britanac s većom količinom droge

"Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, u pritvorsku jedinicu PU istarske noćas je priveden i 34-godišnji državljanin Velike Britanije. Naime, 3. rujna oko 23.45 sati, u kampu na Puntiželi, policijski službenici zatekli su muškarca, koji je kod sebe imao više paketića s ukupno 7.1 grama amfetamina, 11 grama MDMA, 6.9 grama ketamina, 38 tableta Ecstasyja te novac, za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge, 4.280 kuna i 60 eura. Pronađena droga je oduzeta, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu", piše u priopćenju policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.