U Indiji drugi zrakoplov ovog tjedna izletio sa staze



ZRAKOPLOV Turkish Airlinesa koji je prevozio 104 putnika proklizao je sa staze u zračnoj luci u Mumbaiju, javlja Reuters. To je već drugi takav incident u indijskim zračnim lukama ovog tjedna.

Piloti Airbusa 340 izgubili su kontrolu nad zrakoplovom koji je stigao iz Istanbula nedugo nakon slijetanja.Putnici i posada letjelice su evakuirani, a u incidentu nitko nije ozlijeđen.

Istraga nezgode još je u tijeku, a prijevoznik Turkish Airlines naveo je kako je uzrok proklizavanja bila velika količina napadale kiše.

Glavna staza zračne luke u najnapučenijem indijskom gradu Mumbaiju bila je zatvorena čitavo vrijeme dok su djelatnici pokušavali sa nje ukloniti zrakoplov.

U ponedjeljak u zračnoj luci u Kochiju sa piste je izletio zrakoplov Gulf Aira, a proklizavanje je također uzrokovala kiša.

U mumbajskoj zračnoj luci raznorazne su nesreće česta pojava. Prošle godine luka je ostala bez napona nekoliko puta, a jednom prilikom zračna je kontrola izgubila električnu energiju baš u vrijeme dok su se četiri zrakoplova pripremala za slijetanje.

2010. godine u svibnju srušio se i zapalio zrakoplov Air India Expressa u blizini aerodroma u lučkom gradu Mangaloreu. Život je izgubilo 158 osoba, a ta je zrakoplovna nesreća u Indiji bila najgora u proteklom desetljeću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.