Velika tragedija u Kolumbiji: U eksploziji cjevovoda poginulo 11 osoba, ozlijeđeno skoro sto ljudi

U VELIKOJ eksploziji koja se u petak dogodila na cjevovodu za benzin i dizel u Kolumbiji poginulo je 11 osoba, a gotovo sto ih je ozlijeđeno. U nesreći koju je kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos nazvao velikom tragedijom uništeni su i deseci domova, javlja Reuters.

Eksploziju cjevovoda koji je u vlasništvu državne tvrtke Ecopterlol uzrokovao je odron zemlje koji je izazvan obilnim kišama, čime je pobijeno prijašnje priopćenje tvrtke kako su za nereću krivi lopovi.

Santos je za vrijeme posjete selu Dosquebradas rekao kako je zasad 11 smrtno stradalih žrtava, a 78 osoba je ozlijeđeno, no strahuje se kako bi broj žrtava mogao rasti jer se devet ili deset osoba nalazi u kritičnom stanju.

Dodao je kako među ozlijeđenima ima dosta djece. Vatrogasci u potrazi za stradalima i dalje pretražuju ruševine.

Iz Ecopetrola su poručili kako se u biti dogodio niz eksplozija nakon kojih je uslijedio požar, a dio goriva istekao je u obližnju rijeku. Kasno u petak navečer, po lokalnom vremenu, u izjavi glasnogovrnika tvrtke navedeno je kako je broj ozlijeđenih narastao na 99.

Cjevovod je dugačak oko 225 kilometara i povezuje Salgar u središtu Kolumbije sa zapadnim dijelovima zemlje. Opskrba gorivom ne bi trebala biti poremećena jer rade još dva cjevovoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.