U Dubrovniku uhićen Francuz koji je s bankomata krao magnetske zapise kartica

28-GODIŠNJI Francuz Antoine A. uhićen je na dubrovačkom Stradunu nakon što je uz pomoć laptopa pokušao ilegalno kopirati zapise s bankarskih kartica korištenih na jednom dubrovačkom bankomatu.

Francuz je uz pomoć grupe prijatelja 23. srpnja organizirao dežurstvo uz bankomat i "lov" na magnetske zapise vlasnika bankovnih kartica koji su koristili bankomat na Stradunu. Nakon što bi netko od građana podigao novac, bankomatu bi prišao Antoine te se uz pomoć laptopa i kabela priključio na tzv. "skimmer" (čitač magnetnih zapisa), koji je bio ranije postavljen na bankomat, i s njega skinuo zapis upravo korištene kartice, prenosi Slobodna Dalmacija.

No neobično ponašanje grupe Francuza, koji su svako malo svraćali na bankomat petljajući s laptopom i snopom kabela, upalo je u oči Dubrovčanima. Pozvana je policija, koja je kod uhićenog Francuza pronašla "skimmer", a pretragom njegovog automobila pronađeni su i laptop s kabelima za skimmer, više DVD i CD medija, memorijskih kartica te bijelih plastičnih kartica s magnetskom trakom.

Antoine je završio pred istražnim sucem Županijskog suda u Dubrovniku, koji mu je, zbog sumnje da je počinio najmanje jednu računalnu prevaru, odredio 48-satno zadržavanje u dubrovačkom zatvoru do okončanja istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.