KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 129 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI zabilježeno je 129 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 57 osoba je izliječeno, a preminuo je stariji muškarac, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Pritom je 90 pozitivnih utvrđeno brzim antigenskim testom.

Zaraženo je 55 osoba iz Dubrovnika, 28 iz Metkovića, 12 iz Župe dubrovačke, 10 iz Ploča, pet iz Kule Norinske, po tri iz Konavala, Korčule i Vele Luke, po dvije iz Blata, Zažablja i s Lastova te po jedna iz Opuzena, Orebića, Slivnog i Stona. Za 83 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula osoba je muškarac iz Metkovića rođen 1929.

U samoizolaciji su 1952 osobe

Od 57 izliječenih osoba njih 22 su iz Dubrovnika, 20 iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Stona, Ploča i Opuzena te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Korčule, Kule Norinske, Slivnog i Zažablja.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 65 osoba. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih pet na invazivnoj ventilaciji, dva na neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji su 1952 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 107 od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 435 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 27.820.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.