U Daruvarskim toplicama održan još jedan korona party, bilo puno starih ljudi

U DARUVARSKIM toplicama je, kako piše Bjelovar.live, sinoć održan korona party.

>> Bivša ravnateljica Daruvarskih toplica: Objavljene fotografije nisu vjerodostojne

Pojam korona party smislila je šefica Zarazne Alemka Markotić.

"Vidjela sam građane kako se okupljaju na ulici i zatvorenim terasama kafića. Ako želimo korona party - imat ćemo ga, ali mislim da ne želimo. Korona party izgledat će tako da će stariji završiti kao teško bolesni, na respiratoru, ili još gore", kazala je Markotić.

Dakle, korona party označava druženja na kojima se skuplja veći broj osoba, što u ovo vrijeme nikako nije preporučljivo.

U Daruvarskim toplicama tako se sinoć, kako piše spomenuti portal, okupio velik broj ljudi. Velik broj njih je starije životne dobi.

Na fotografijama se vidi hrpa ljudi koja sjedi u predvorju i razgovara bez da poštuje propisane mjere izbjegavanja socijalnog kontakta od najmanje dva metra, a još manje mjere zaštite ili samoizolacije.

Gradonačelnik bijesan

Mira Zakora, ravnateljica Daruvarskih toplica, nije odgovorila na mobitel kad su je zvali novinari spomenutog portala.

Damir Lneniček, daruvarski gradonačelnik, zgrožen je situacijom.

"Daruvarske toplice u ovom trenutku su tempirana bomba potencijalnog širenja koronavirusa na cijeli Daruvar i okolicu. Zaista su prijetnja svim našim građanima! Zašto? Zato jer se prema saznanjima koje imam ondje ne poštuju mjere Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. Upravo sam danas od Nacionalnog i Županijskog stožera zatražio donošenje hitnih mjera oko Daruvarskih toplica. Pazite, ondje radi 180 djelatnika, a ima 200-tinjak pacijenata ne samo iz Hrvatske već i iz inozemstva. Dakle, je li tko provjerio te ljude i moraju li oni biti u samoizolaciji? To je samo dio pitanja na koje hitno treba odgovoriti. Apsurdno je da se po bolnicama otkazuju sve operacije, a u Daruvarskim toplicama se primaju novi pacijenti koje šalje Ministarstvo zdravstva. O čemu govorimo? O borbi protiv koronavirusa? U ostatku Hrvatske možda da, ali ne i u Daruvarskim toplicama", uzrujan je gradonačelnik Lneniček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.