U 40 srednjih škola u Engleskoj djevojčicama zabranjeno nositi suknje

Ilustracija: 123rf

NAJMANJE 40 srednjih škola diljem Engleske zabranilo je djevojčicama nositi suknje. Umjesto toga svi će učenici i učenice nositi rodno neutralne uniforme, odnosno i dječaci i djevojčice nosit će hlače, javlja Daily Mail.

Odluka je donesena s ciljem da se transrodnim osobama olakša funkcioniranje u školama.

Srednja škola Copleston u Ipswichu je jedna od 40 škola koje inzistiraju na "običnim sivim hlačama". Suknje su stavili na popis nedopuštene odjeće u školi.

Neki roditelji nisu zadovoljni ovakvom odlukom te tvrde da nisu konzultirani prije nego što je odluka donesena. 

"Nismo dobili niti pismo niti e-mail. Nisu nam se obratili niti jednom riječi", kazala je majka jedne srednjoškolke za Daily Mail. Dodaje i da joj nije jasno zašto je donesena ovakva odluka te da ne vidi ništa loše u tome da djevojčice nose suknje.

"Mislim da je dobro djevojčicama dati mogućnost da biraju hoće li nositi hlače ili suknje, ali potpuna zabrana suknji, to ne razumijem", dodala je.

Ravnatelj jedne od škola koje su uvele zabranu napominje kako je osnovni cilj zabrane uvesti jednakost u škole. "Imamo transrodne studente u školama. Ovo će biti rodno neutralne uniforme i smatramo da će dovesti do manjeg broja slučajeva zlostavljanja i bullyinga među učenicima", pojasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.