Tužna sjećanja: "11. rujna zauvijek nam je promijenio živote"

BBC donosi sedam priča običnih ljudi koji su u najgorem terorističkom napadu na tlu SAD-a izgubili bliske osobe. Donosimo vam neke od njih.

Simon Turner bio je na službenom putu u New York



Elizabeth Turner iz Londona na televiziji je vidjela kako se avion zabija u toranj WTC-a. Znala je da se u tom tornju nalazi njen suprug koji je bio na poslovnom putu. Bila je trudna sedam mjeseci. "Jako se veselio našem djetetu.", priča Elizabeth. "Zapravo se ne sjećam svega, bila sam prestravljena. Dijete koje je živjelo u meni davalo mi je snage za život. William se rodio u studenom te godine. Kad je narastao, ispitivao me je o ocu i želio je informacije o tome što se dogodilo. Ispričala sam mu", govori Elizabeth koja danas pomaže ljudima da se nose sa životom i nedaćama koje ih susreću.

Alan Beaven suprotstavio se otmičarima leta United 93



Sonali Beaven je imala pet godina 11. rujna 2001. godine. Njen otac Alan Beaven je bio na letu United 93 koji se srušio u Pennsylvaniji. Vjeruje se da je on bio jedan od hrabrih putnika koji su se suprotstavili otmičarima.

"Sjećam se da smo se igrali na plaži, stalno smo se smijali! Zato volim otići na plažu. Bio je jako brižan otac. Prije mi je bilo jako teško pričati o tom događaju, ali kako prolaze godine svjesna sam da je moj otac postao čovjek koji će biti zapisan u povijesti, neki ga nazivaju i herojem. Za mene on je heroj. Uvijek sam mislila da će on biti stalno uz mene. Svaki dan se nadam da je to sve jedan loš san i da će se tata vratiti kući. Ali njega nema.", ispričala je suznih očiju Sonali za BBC-evu kameru.


Jimmyevo tijelo otac je tražio šest mjeseci



Jim Riches izgubio je sina Jimmya u napadu na WTC. Oboje su bili vatrogasci, Jim se priključio ekipi na Ground Zerou koja je čistila područje i tražila poginule. Tek nakon šest mjeseci pronašao je tijelo svoga sina. "Vozio sam se i vidio da je avion udario u tornjeve, odmah sam okrenuo automobil i otišao pogledati što se dogodilo. Znao sam da mi je sin u sjevernom tornju. Tražio sam tijelo mjesecima, tek 25. ožujka 2002. sam ga pronašao. Na terenu nakon napada nismo imali dobru opremu, bilo je katastrofa raditi tamo, i sam sam završio u komi 16 dana 2005. godine, pluća su mi bila u katastrofalnoom stanju, ali oporavio sam se. Ali mog sina više nema i ništa ga ne može vratiti", priča Jim Riches.

Salman je išao pomoći, a mediji su pisali da je jedan od osumnjičenih



Talat Hamdani izgubila je sina u napadu na WTC. Neki medijski napisi njezinog su sina proglasili osumnjičenikom za napad, no nekadašnji policijski kadet išao je pomoći zbog čega je dobio od Kongresa medalju koji ga je proglasio herojem. "Moj sin Salman išao je spasiti svoje kolege Amerikance. Zvao me suprug i rekao što se dogodilo, ja sam rekla pa naš sin je na poslu nije tamo. Međutim on je išao pomoći i poginuo je. Njegovo tijelo identificirano je tek u ožujku iduće godine", ispričala je Talat Hamdani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.