Tužitelj Berlusconija šalje na pregled kako bi dokazao da nije lažirao napad "katedralom"

TALIJANSKI tužitelji poslali su premijera Silvija Berlusconija na pregled kako bi se otklonile glasine da je lažirao napad s replikom milanske katedrale.

Nakon napada svijet su preplavile dramatične slike prebijenog talijanskog premijera, a iz bolnice je objavljeno da mu je slomljen nos, izbijena dva zuba te je izgubio mnogo krvi. No, nekoliko sati nakon napada, talijanske internetske stranice počele su izvoditi teorije da je cijeli napad lažiran, pišu svjetski mediji.

Berlusconi na pregled sljedećeg tjedna

Berlusconijev osobni liječnik Alfredo Zangrillo rekao je kako će talijanskom premijeru trebati 90 dana oporavka od ozljeda. No, tri tjedna poslije napada Berlusconi se vratio na posao bez vidljivih ožiljaka. Priče o namještaljki počele su kružiti zbog bizarne reakcije talijanskog premijera poslije napada, kada je u samo par sekunda prekrio lice.

Čudno je bilo i to što Berlusconi odmah nije napustio mjesto napada, što je praksa kod takvih napada, nego je stajao i mahao gomili prije odlaska u bolnicu. Na slučaju napada radi tužitelj Armando Spataro te je zatražio preglede od dva specijalista za lica. Pregled će biti obavljen sljedećeg tjedna, nakon čega liječnici moraju podnijeti svoje izvješće. Prema njihovom  izvještaju će tužitelji odlučiti za što će optužiti napadača Massima Tartagliju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.