Turski premijer Erdogan: Izrael je najveća prijatnja miru na Bliskom istoku

TURSKI premijer Recep Tayyip Erdogan danas je objavio kako je Izrael "najveća prijetnja miru na Bliskom istoku". Nakon susreta koji je danas u Parizu održao s predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, Erdogan je rekao da "nitko neće pohvaliti situaciju ako ta država uporabi nesrazmjernu silu u Palestini, u Gazi te koristi fosforne granate".

Erdogan je tijekom govora imao na umu krvavu izraelsku ofenzivu na području Gaze iz siječnja prošle godine kad je ubijeno 1.400 Palestinaca, većinom civila, prenosi AFP. Turski premijer je dodao kako se izraelski razlozi za ofenzivu temelje na laži, a da su turski stavovi "utemeljeni na čovjekoljublju".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je reagirao na Erdoganove riječi. "Zainteresirani smo za dobre odnose s Turskom te izražavamo žalost što je Erdogan odlučio vrlo često napadati Izrael", rekao je Netanjahu na konferenciji za tisak.

Turska je jedina saveznica Izraela u muslimanskom svijetu iako su se odnosi nakon ofenzive u Gazi znatno ohladili, dok Erdoganove izjave zacijelo neće poboljšati taj odnos.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.