Trumpovi Republikanci ne žele financirati zid na granici s Meksikom

Foto: Hina

IZGRADNJA zida koji Donald Trump planira izgraditi na granici s Meksikom neće započeti odmah, i to stoga što ga Trumpovi republikanci ne žele financirati.


Ovo je novi udarac za predsjednika kojemu njegova stranka nije dala podršku za ukidanje Obamacarea.

Sredstva se neće uvrstiti u proračun

Senator Roy Blunt rekao je kako se sredstva za izgradnju zida neće uvrstiti u proračun koji mora proći do 28. travnja. Stoga Trump planira zahtijevati poseban zakon o financiranju zida koji bi išao ruku pod ruku s vojnim programima.

Blunt kaže kako bi taj zahtjev samo zakomplicirao pregovore oko proračuna.

"Svi odbori, vodstvo Senata i Kongresa, rade na tome da finaliziramo zakon FY17", rekao je Blunt referirajući se na proračun.

Demokrati najavili blokadu zakona

Demokrati su najavili blokadu ovog zakona ako u njega bude uključeno financiranje Trumpovog zida, dok bi vlada 28. travnja morala ugasiti neke federalne agencije ako ovaj zakon ne prođe.

Jedno od osnovnih obećanja Trumpove predizborne kampanje je bio "veliki, veliki zid" uz granicu s Meksikom, za koji je Trump govorio kako će ga platiti Meksiko.

Zid je ipak naišao na otpor i kod demokrata i kod republikanaca, a procjena troška izgradnje je gotovo duplo veća od onoga što je predsjednik najavljivao u svojoj kampanji.

Dok je on govorio o 12 milijardi dolara, ispada da su za zid potrebne 22 milijarde dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.