Trump: Zašto ne bih od drugih država saznao o prljavom vešu svog protivnika?

Foto: Epa

AMERIČKI predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako ne vidi ništa lošeg u tome da tijekom izborne kampanje od drugih vlada prima prljave tajne, odnosno štetne informacije, o političkom protivniku, javlja Reuters.

Prilikom intervjua za ABC News, novinar ga je upitao bi li saslušao tajne informacije koje mu nude druge vlade ili bi o tome obavijestio FBI.

“Zašto ne oboje? Zašto ih ne bih poslušao. Nema ništa lošeg u tome. Kada bi me netko nazvao, primjerice, iz Norveške i rekao: 'Imamo neke informacije o Vašem političkom protivniku', naravno da bih želio znati o čemu govori“, rekao je Trump.

Senat ispituje Trumpovog sina

Tog istog dana, Trumpov sin, Donald Trumpa Jr., našao se pred odborom Senata kako bi svjedočio o navodnom incidentu iz 2016. godine kada je ruski odvjetnik Trumpu ponudio štetne informacije o Hillary Clinton, Trumpovom političkom protivniku tijekom predsjedničkih izbora.

Navedeni sastanak bio je i dio istrage specijalnog istražitelja Roberta Muellera o ulozi Rusije u američkim predsjedničkim izborima 2016.  Mueller je uočio da su u to vrijeme postojali pregovori između Trumpovog tima i Rusije, ali nije mogao dokazati da se Trump udružio s Moskvom u političkom smislu.

“Direktor FBI-ja je u krivu“

Trump je u intervjuu za ABC News također izjavio kako se ne slaže s Christopherom Wrayom, direktorom FBI-a, koji je prošlog mjeseca pred Kongresom rekao kako bi političke stranke za vrijeme trajanja izbora trebale kontaktirati obavještajnu agenciju ako zaprime bilo kakve sumnjive informacije od stranih vlada.

“Direktor FBI-ja je u krivu“, kazao je Trump.

"Svašta sam čuo i vidio tijekom svog života, a nikada nisam kontaktirao FBI. Ne zove se svako malo FBI. Izbaciš nekoga iz ureda, radiš što god treba”, rekao je Trump. "Ah, dajte me ne gnjavite, stvari ne funkcioniraju na taj način."

Trump je dobivanje štetnih informacija o protivniku od strane drugih država usporedio s političkim istraživanjima koja se obavljaju tijekom svih izbornih kampanja.

"Ako oni nude neke informacije, zašto to ne bih prihvatio?“ rekao je Trump.

"Da se radi o nekim informacija koje su opasne po sigurnost države, možda bih kontaktirao FBI“, dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.