Trump o pristašama koji su okružili Bidenov bus i udarili auto: To su domoljubi

Screenshot: Twitter/Anthony Quintano

AMERIČKI predsjednik Donald Trump komentirao je na Twitteru incident od petka u kojem je kolona vozila njegovih pristaša okružila autobus predizbornog stožera njegovog protukandidata Joea Bidena, koji je išao na zakazani predizborni skup u Austin, Teksas. 

U autobusu ipak nije bio Biden, već osoblje njegovog stožera, ali i bivša senatorica i kandidatkinja za Kongres Wendy Davis. 

Bidenovo osoblje tvrdi da je karavana Trumpovih pristaša, koja je na svojim terencima i kamionetima imala izvješene predizborne zastave sa sloganom "Trump 2020", pokušala natjerati Bidenov autobus da uspori "kako bi ga zaustavili nasred autoceste" ili ga čak izgurali s ceste.

Jedan videoisječak pokazao je kako se kamionet s Trumpovom zastavom zabio u bok drugog vozila koje se nalazilo odmah iza autobusa. Novine Texas Tribune izvijestile su da je udarenim vozilom upravljao djelatnik Bidenove kampanje.

Trump o incidentu: VOLIM TEKSAS!

Trump je prvo u subotu sam objavio snimku na kojoj ova karavana vozila okružuje Trumpov autobus, uz komentar: "VOLIM TEKSAS!"

"Jeste li vidjeli naše ljude jučer? Štitili su njegov autobus... jer su fini. Imali su stotine auta (s porukama). Trump! Trump! Trump i američka zastava", rekao je također, očito pokušavajući se našaliti s incidentom, na predizbornom skupu u nedjelju u Michiganu.

A onda je danas objavio novi tweet na tu temu, izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog vijesti da FBI istražuje ovaj incident. 

Trump danas: Po mom mišljenju, ovi domoljubi nisu napravili ništa krivo

"Po mom mišljenju, ovi domoljubi nisu napravili ništa krivo. Umjesto toga, FBI i ministarstvo pravosuđa trebali bi istraživati teroriste, anarhiste i agitatore iz ANTIFE, koji trče uokolo, paleći naše gradove kojima upravljaju demokrati i ozljeđujući ljude!" napisao je Trump. 

Prema Bidenovu osoblju, putnici iz autobusa nazvali su hitnu službu i prijavili incident, a lokalna policija reagirala je i pomogla autobusu da stigne na odredište. Predizborni skup je na kraju otkazan "iz sigurnosnih razloga", izjavila je demokratska zastupnica u lokalnom Kongresu Sheryl Cole. 

Demokratski zastupnik u teksaškom Kongresu, Rafael Anchia, ustvrdio je da su Trumpovi pristaše u karavani bili naoružani, a da je automobil u koji se jedan od njih zabio pripadao volonteru.

Policija tvrdi da bi auto Bidenovog volontera mogao biti kriv za sudar

Još jedna demokratkinja, Katie Naranjo, objavila je i fotografije oštećenog bijelog SUV-a koji je vozio volonter Bidenove kampanje. 

"FBI zna za incident i provodi istragu", rekla je Reutersu specijalna agentica Michelle Lee, glasnogovornica FBI-jeva istražnog ureda u San Antoniju. Trump je kritizirao istragu samo nekoliko sati nakon što je FBI potvrdio da je provodi, javlja Associated Press.

Policija u San Marcosu, Teksasu, kroz koji su Bidenov autobus i karavana Trumpovih pristaša prošli, priopćila je da nije uspjela razgovarati s vozačima vozila koja su se sudarila jer nije uspjela sustići autobus i karavanu zbog gužve na cesti, javlja Texas Tribune.

Trumpovi pristaše se hvale: Potjerali smo autobus Joea Bidena i Kamale Harris

S druge strane, Trumpovi pristaše iz ove karavane sami su se pohvalili svojim opasnim ponašanjem u kojem su očito ugrozili promet i sigurnost putnika u autobusu i automobilima Bidenovog stožera.

"Potjerali smo autobus Joea Bidena i Kamale Harris iz Haysa (u Teksasu)! Vaša vrsta nije dobrodošla ovdje. Ovo je Trumpova zemlja", napisala je republikanska aktivistkinja iz Teksasa Naomi Narvaiz uz snimku incidenta.

"(Trumpov) Vlak tjera Bidenov bus iz Teksasa", napisala je uz sličnu snimku još jedna republikanska aktivistkinja Brenda Kensington.

I Trumpov sin Donald Trump Jr. je dva dana prije incidenta pozvao pristaše svog oca da se okupe i naprave "lijepu dobrodošlicu Kamali Harris s Trumpovim vlakom" u Teksasu. 

A Trumpovi pristaše su preko vikenda svojim vozilima izazvali još jedan incident u New Yorku, gdje su nakratko blokirali Most Maria Cuoma, i u New Jerseyju gdje su usporili promet na Autocesti Garden Statea. 

"Nikad nismo imali ništa slično. Barem nikada nismo imali predsjednika koji misli da je to dobra stvar", rekao je Biden o incidentu s nedjeljnog predizbornog skupa u Philadelphiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.