Trump ne vidi razlog za preslušavanje snimke ubojstva saudijskog novinara

Foto: Hina/ EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je da nema razloga da preslušava snimku ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija, u intervjuu emitiranom danas.

Trump je u intervju objavljenom na kanalu Fox News rekao da je imao pristup i bio obaviješten o snimci Khashoggijeva ubojstva u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a koju je priskrbila turska vlada.

Ubojstvo je "bilo vrlo silovito, okrutno i užasno", rekao je Trump i potvrdio da je primio dovoljno informacija i ne treba osobno preslušavati snimku "patnje, to je užasna snimka".

U subotu je američki predsjednik rekao da se priprema "cjelovito izvješće" o ubojstvu novinara Khashoggija i bit će objavljeno u ponedjeljak ili utorak ili tjedan poslije. 

Prema pisanju Washington Posta i New York Timesa, koji se pozivaju na anonimne izvore, CIA je zaključila da je saudijski princ nasljednik Mohammad bin Salman naručio ubojstvo novinara.

Američki State Department je u subotu objavio da Washington nije donio "konačan zaključak" o tome, a Trump je rekao da je zaključak CIA-e "vrlo preuranjen".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.