Troskot: Uzet će nam dio novca za mirovine i njime financirati Vujnovčeve akrobacije

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zvonimir Troskot (Most) smatra da su hrvatski umirovljenici i građani godinama najbolje kreditne institucije jer desetljećima saniraju krive ekonomske politike. Ističe kako su kreditne institucije o kojima se danas raspravlja osnivači mirovinskih fondova, a oni svojim ulaganjima itekako utječu na našu budućnost, jer u njima je naš novac.

U svom govoru u saboru osvrnuo se i na nedavno preuzimanje Fortenove, kazavši da to treba gledati iz nekoliko perspektiva. Prije svega, mirovinski fondovi, kojima su vlasnici kreditne institucije, određeni će postotak svih naših mirovina prebaciti u alternativni investicijski fond (AIF), a ti isti AIF-i će u "jednom trenutku financirati određene financijske akrobacije Pavla Vujnovca", kazao je.

Zekanović: Troskot govori nekim meta rječnikom

Njegovo izlaganje, protkano anglizmima i ekonomskim pojmovima, Hrvoje Zekanović (HDS) nazvao je "romanom struje svijesti", spočitnuo mu da govori nekim meta rječnikom i da o ekonomiji ne zna ništa.

"Most je najnekompetentnija ekipa koja je ikad ušla u sabor, a ovih dana obilaze slavonska sela i objašnjavaju seljaku da afrička svinjska kuga ne postoji. To je dno dna hrvatske politike", kazao je zastupnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.