Troje nestalo prije dva tjedna u australskoj divljini, danas nađeno tijelo žene

Foto: NT Police, Fire and Emergency Services - Alice Springs and Southern

AUSTRALSKE vlasti smatraju da su pronašle tijelo žene koja je nestala prije dva tjedna u divljini.

Claire Hockridge, njezina partnerica Tamra McBeath-Riley i Phu Tran nestali su prošlog mjeseca nakon što su se automobilom odvezli na izlet južno od grada Alice Springsa gdje trenutne dnevne temperature često prelaze 40 stupnjeva Celzijevih.

Policija je priopćila kako smatra da je danas pronašla tijelo Claire Hockridge (46).

McBeath-Riley (52) nađena je živa u nedjelju, a Phu Tran (40) u utorak.

Pili vodu iz jama

Podsjetimo, troje prijatelja krenulo je 19. studenoga iz Alice Springsa na izlet u australsku divljinu. McBeath-Riley je sa sobom povela psa Rayu.  

Grupa je putovala divljinom južno od Alice Springsa kada je zaglavila u koritu rijeke Hugh. Tri dana pokušavali su izvući automobil, ali nisu uspjeli.

Uskoro su potrošili sve zalihe vode i pojeli kekse i tjesteninu što su ponijeli sa sobom. Pronašli su jamu s vodom te su skupljenu vodu prokuhavali i cijedili kroz majicu kako bi je mogli piti.

"Bila je to još uvijek prilično prljava voda, ali ih je ipak održavala na životu", rekla je Pauline Vicary, načelnica policije Sjevernog teritorija.

Ostala uz svog psa

Nakon tri dana odlučili su se razdvojiti kako bi potražili pomoć. Tran i Hockridge krenuli su u smjeru autoceste.

McBeath-Riley ostala je u blizini vozila jer se bojala da njen pas neće preživjeti predugo hodanje.

Policija Sjevernog teritorija je nakon dojave o mogućoj prometnoj nesreći helikopterima krenula u potragu. Primijetila je u nedjelju McBeath-Riley na oko 1,5 km udaljenosti od automobila.

Phua Trana (40) našao je u utorak poljoprivrednik na zabačenoj farmi Sjevernog teritorija (NT) kada je išao provjeriti stanje na svom ogromnom posjedu oko 160 kilometara južno od grada Alice Springsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.