Trgovina ljudima u Negotinu: Drogirali djevojčice i tjerali ih na prostituciju

SLUČAJ trgovine ljudima, kojeg su srpski mediji proglasili "najtežim do sada", šokirao je Negotin. Kako prenosi Blic, najmlađe žrtve koje su 61-godišnji Ilija R. i 57-godišnji Miloš B. vrbovali, navukli na heroin pa podvodili, imaju po 13 godina.

Osim dviju 13-godišnjih djevojčica, u lancu prostitucije su se našle i jedna 17-godišnjakinja te jedna jedva punoljetna djevojka. Policija vjeruje kako je broj počinitelja i njihovih žrtava još i veći. Svodnici, žrtve i njihove mušterije su iz Negotina i okolnih sela.

Policija je utvrdila da su svodnici djevojke navukli na heroin, da bi im u kasnije, nakon podvođenja i naplate seksualnih usluga, za taj novac prodavali drogu. Od uhićenja "na djelu", odnosno dok su djevojčice s mušterijama, tamošnja policija, koja na slučaju radi posljednja tri mjeseca, odustala je "kako djevojčice ne bi doživjele još veće traume". Pružena im je liječnička i psihološka pomoć te su sad zbrinute na sigurno.

Usluge djevojčica svodnici su prodavali po cijeni od 50 eura. Dio novca koji je ostajao žrtvama, one bi ubrzo predale svodnicima u zamjenu za drogu. Pretpostavlja se da su djevojčice usluge često pružale u stanju pomućene svijesti, drogirane.

I.M.
Foto: Ilustracija

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.