Treba li Krstičević podnijeti ostavku zbog skandala sa švercerom oružja?

Foto: 123rf, Marko Lukunic/PIXSELL

JUČER je otkriveno kako je u Hrvatskoj vojsci izbio novi skandal. 

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznao je Dnevnik Nove TV.

Trojica pilota su iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.

Krstičević: Žao mi je

Ministar Krstičević je novu aferu u svojem resoru prvo tek kratko komentirao rekavši kako neće tolerirati "nevojničko ponašanje". 

Naknadno je dao duži komentar i poručio kako će odgovorni biti sankcionirani.

"Žao mi je. Napravljeno je nešto što nije normalno. Kroz postupak ćemo utvrditi odgovornosti, a Hrvatska vojska će sankcionirati bilo koga u liniji zapovijedanja koji je po bilo kojem problemu trebao nešto napraviti, trebao odgovorno raditi, a nije radio", poručio je.

Krstičević je poručio da "svaki prekršaj ima ime i prezime", a Hrvatska vojska ima nultu stopu tolerancije na nevojničko ponašanje. "Kroz sustav i stegovne postupke trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima, s ciljem da budemo ponos cijelog hrvatskog naroda", poručio je.

Treba li ministar dati ostavku zbog najveće afere u MORH-u?

MORH-u afera i sumnjivih postupanja ne manjka, od remonta aviona, preko pokušaja nabavke novih, do nezakonitih isplata satnica. Posljednja među njima je prijevoz švercera oružjem helikopterom HV-a iz vojne baze u Zemuniku.

Nesumnjivo je ujedno i da je ta afera najveća do sada, pa se postavlja i pitanje treba li ministar podnijeti ostavku? 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.