Tragedija u Zagorju: Sedmogodišnjak smrtno stradao tijekom detonacije karabita

Foto: FAH, Mirnovec

TIJEKOM uskrsnih blagdana u Zagorju je običaj pucanje karabitom, a ta je tradicija jučer završila smrću sedmogodišnjeg dječaka. Naime, on je u subotu oko 13:30 sati u Svedruži kod Petrovskog stradao zbog nekoliko minuta neopreznosti, javlja Zagorje International.

Dječakova teta, koja mu je ujedno i kuma, pustila ga je da se ode igrati s ostalom djecom koja su pucala.

"Cijelo je jutro bio sa mnom, pekli smo zajedno kolače. Otišao je nakratko van i već su mi za deset minuta dotrčali javiti da se dogodilo nešto strašno, da ga je pogodila bačva. Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Znam da nije normalno da djeca sama pucaju, ali bio je sa mnom cijelo jutro, izašao je samo na nekoliko minuta. I sad ga više nema", ispričala je potresena i uplakana teta.

Zagorje International doznaje da je pucalo troje djece, dva dječaka i jedna djevojčica, od kojih je najstariji imao 15 godina, a karabit im je ostao od prošlogodišnjeg Uskrsa. Odraslih nije bilo u blizini.

Jedan od dječaka koji su se bavili opasnom igrom ispričao je kako je došlo do tragedije.

"Iskopali smo rupu, u nju smo stavili limenku od graha i u nju šaku i pol karabita i malo vode. To smo poklopili žutom plastičnom velikom kantom, koja je na vrhu imala rupicu, kroz koju se to trebalo paliti, kako bi eksplozija digla kantu u zrak. Nakon nekoliko minuta, koliko je potrebno da se kanta napuni plinom, stavili smo na tu rupicu veći list papira i na njega šaku zemlje da ga drži. Zapalili bismo papir i kad bi plamen došao do rupice, to bi puknulo. Nekoliko puta nam je uspjelo, no baš kada je došao on, nije puknulo. Mislili smo da ni neće, a onda je potrčao da vidi što se događa. U trenutku kad se sasvim približio kanti, došlo je detonacije i kanta ga je pogodila u glavu", ispričao je dječak.

Hitna pomoć stigla je vrlo brzo. Dječaka su pokušavali oživjeli desetak minuta, no spasa za njega nije bilo. Smrtno je stradao prilikom detonacije, pri kojoj ga je kanta pogodila u glavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.