Toyota u strahu očekuje val tužbi i povećanje političkih tenzija prema Japanu

JAPAN s velikim očekivanjima gleda u Akio Toyodu, direktora Toyote, nadajući se da će upravo on uspjeti popraviti loš dojam koji je na japansku automobilsku industriju ostavilo masovno povlačenje Toyotinih modela zbog greške na kočionom sustavu i papučici gasa, prenosi agencija AP.

Japanska industrija pribojava se da bi val pritužbi vlasnika Toyotinih automobila mogao podići političke tenzije pojedinih zemalja prema Japanu.

Akio Toyoda bi se sljedeće srijede trebao pojaviti pred američkim Kongresom, pred kojim bi trebao objasniti okolnosti problema u kojima se našla Toyota i pojedinosti oko povlačenja pojedinih modela automobila, te buduće poteze rukovodstva toga koncerna.

Toyotin problem sve više postaje problem japanskog gospodarstva


Tvrtka je ovih dana demantirala pojedine optužbe prema kojima je pokušala prikriti probleme sa kočionim sustavom i papučicom gasa na pojedinim Toyotinim modelima, te je naglasila da je spremna surađivati sa američkim Nacionalnim vijećem za sigurnost prometa, kojemu će, kako je rečeno, predati svu dokumentaciju i odgovoriti na sva pitanja koja joj budu postavljena.

Proces povlačenja oko 8,5 milijuna Toyotinih automobila, od čega njih šest milijuna sa američkog tržišta, i dalje je u tijeku.

Japanski ministar vanjskih poslova Katsuya Okada naglasio je kako se iskreno nada da će Toyota uspjeti vratiti povjerenje kupaca, upozorivši da, unatoč činjenici da je Toyota privatna tvrtka, njezin problem postaje sve više nacionalni problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.