Torcidaš s Brača lani osuđen u Srbiji. Županijski sud u Splitu nema pojma o tome

Screenshot: Google Maps

SPLITSKI Županijski sud jučer nam je poslao mail kako "ne raspolaže podacima" o osuđivanosti Vilija Martinića "u Republici Srbiji", dok "prema podacima dostupnima u e-spisu", Martinić "nije kazneno osuđivan u Republici Hrvatskoj". Ako netko ne zna, on je torcidaš iz Pučišća na Braču, pritvoren zbog nedavnog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru. 

Iz ovog odgovora lako je zaključiti da na Županijskom sudu u Splitu ne čitaju Index jer bi, u protivnom, zapazili kako nam je beogradski Prekršajni sud još prošlog četvrtka potvrdio da je Martinić prošle godine kažnjen petnaestodnevnim zatvorom uz jednogodišnji izgon iz Republike Srbije.

Prema srpskim zakonima, počinio je prekršaj iz člana 8. stavak 1. u vezi stavka 2. Zakona o javnom redu i miru kada je lani 2. kolovoza oko 3.30 u Vrčinu, na autoputu Beogradu-Niš, na benzinskoj stanici "Mol", u grupi s još 13 osoba "narušavao javni red i mir i ugrožavao imovinu na vrlo bezobrazan i drzak način tako što su iz prodavaonice mješovite robe koja je u sklopu objekta benzinske stanice, uzimali raznu prehrambenu robu, alkoholna i bezalkoholna pića i tu robu i piće iznijeli iz objekta, ne plativši za njih cijenu", pisalo je u odgovoru beogradskog Prekršajnog suda uz napomenu da je Martinić izdržao kaznu. Osim toga, po benzinskoj su šarali navijačka i ustaška obilježja.

Indexu su trebala dva dana da dođe do informacije koja i dalje putuje do Županijskog suda u Splitu. Za njih je Martinić još uvijek neosuđivan.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.