Tomac i Šeparović najavljuju "spektakl": Osudit će Oreškovića jer je htio rušiti vladajući HDZ

Screenshot: YouTube

POLITIČKA kriza na samom je vrhuncu, a u sve sada uključilo i famozno Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) koji su spremni na optužnicu protiv premijera Tihomira Oreškovića?

Kome sude, tome i presude

Riječ je skupini "intelektualaca" koji su bliski HDZ-u, a koji izriču "etičke i moralne optužbe za izdaju nacionalnih interesa Republike Hrvatske". U HNES-u su Nikola Debelić, Josip Pečarić, Zdravko Toimac, Nevenka Nekić i Zvonimir Šeparović, a oni ujedno i potpisuju optužnicu protiv Oreškovića. 

Česti su gosti na njihovim sudištima, a nekada i govornici Božidar Alić i Velimir Bujanec, a poseban hit bila je poruka HNES-a iz Linskog - Smrt satiri sloboda medijima! Do sada su "optužili"i "presudili"  Stjepanu Mesiću, Ivi Josipoviću, Vesni Pusić i Miloradu Pupovcu i to za izdaju nacionalnih interesa.

Sljedeći na meti je - Orešković.

Neobično je kako je Orešković došao na vlast

"Neobičnu i neuobičajenu činjenicu da je na mjesto premijera došao mimo izborne procedure, sustavno i iritantno zloupotrebljava – negiranjem, zaobilaženjem i time vrijeđanjem sustava parlamentarne demokracije", stoji u optužnici protiv Oreškovića uz dodatak da je  podcjenjivao zdravu pamet i ugrozio nacionalni opstanak.

"Zamjeramo Tihomiru Oreškoviću političku nekulturu i nekorektnost. Stvarati unutar Domoljubne koalicije svoju mini koaliciju sa manjinskom grupom MOST-a, a protiv vladajuće snage HDZ-a – nema opravdanja. Treba vrlo ozbiljno sagledati informacije da je osovina Orešković – MOST svih ovih mjeseci spriječavala, kočila opstruirala provođenje HDZ-ovog programa", stoji u "vrlo ozbiljnoj" optužnici protiv Oreškovića.

Premijera se etički optužuje i za  podržavanje kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Za sve je kriv MOST

No, pravi šećer na kraju predstavlja i zaključak HNES o odgovornosti Bože Petrova i njegovih članova MOST-a. Naime oni su "izravno odgovorni za sadašnju duboku krizu ne samo hrvatske vlade nego i cijelog  hrvatskog  društva".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.