Todorić: Zašto se Dalić i Plenković bore da Knighthead uništi hrvatsku ekonomiju?

Foto: FaH/Blog

IVICA TODORIĆ opet se oglasio na svojem blogu, s tvrdnjom da se Agrokor i dalje pljačka te se zapitao zašto je tomu tako. Tvrdi kako se kompaniju zadužilo više nego što je potrebno te kako je taj novac uzet vjerovnicima.

Za sve krivi izvanrednu upravu, a obratio se i ministrici Dalić i premijeru Plenkoviću, koje je upitao zašto dozvoljavaju Knightheadu da uzima novac iz Agrokora i uništava hrvatsku ekonomiju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti

"Zašto se Dalić i Plenković bore da Knighthead uništi Hrvatsku ekonomiju"


"U prošlom blogu sam ponovo naglasio kako je izvanredna uprava, umjesto za potrebe tekuće likvidnosti dostatnih 300 milijuna eura, kroz roll-up uzela više od 1 milijarde EUR duga.

Dakle, kompaniju se zadužilo 700 milijuna eura više nego što je trebalo!.! Taj novac je uzet vjerovnicima i toliko će veći morati biti otpisi! Pa je li to nekome ovdje konačno jasno?

Zakonitost niti istina više ne postoje u Agrokoru, postoji samo interesna pljačka koju je ozakonila Vlada RH.

Jedino rješenje za Hrvatsku državu da spasi pokradeni novac i sačuva ovo malo (i jedino) što je ostalo od domaće proizvodnje jest da se počne postupati prema kaznenoj prijavi nadležnim institucijama protiv lešinarskog fonda Knighthead i ostalih članova Kriminalne organizacije.

Za vjerovnike bi to značilo oko 700 milijuna eura više, a značilo bi i opstojnost Agrokora i velikog broja drugih hrvatskih kompanija.

Još jednom pitam Dalić i Plenkovića da li je Hrvatska država s toliko vrijednom imovinom Agrokora (kojom se danas garantira za roll-up kredit Knightheadu i njegovom trustu u Hong Kongu) mogla organizirati sindikat od 200 milijuna eura? Onaj tko se imalo u to razumije reći će DA.

Zbog čega se onda sve ovo radi? Pitam Hrvatsku i širu javnost kako je moguće da se ovo dozvoljava? Zašto se Dalić i Plenković svom silom bore da lešinarski fond Knighthead pokupi toliki novac i uništi hrvatsku ekonomiju", poručio je Todorić na blogu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.