Todorić kupuje najpoznatiju srpsku klaonicu Carnex?

VLASNIK Agrokora Ivica Todorić ne odustaje od širenja posla u Srbiju te je njegova tvrtka krenula u pregovore o kupnji najpoznatije klaonice u Srbiji, Carnex.

Najveći hrvatski poslodavac već je angažirao konzultantsku tvrtku KPMG koja provjerava stanje u poslovnih knjigama Carnexa, piše Poslovni dnevnik. Starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić prvo je rekla kako tvrtka "samo istražuje" da bi kasnije otkrila i da su imali kontakte s aktualnim vlasnicima Carnexa.

Agrokoru nude još dvije tvrtke u Vojvodini

Uz to, Puljić je kazala da pokrajinska  vlada Vojvodine Agrokoru nudi preuzimanje još dvije posrnule kompanije, Servo Mihalj iz Zrenjanina te mesnu industriju 29. novembar iz Subotice. Servo Mihalj je u bivšoj Jugoslaviji bio najveći poljoprivredni kombinat. Obje tvrtke su završile u stečaju krajem 90-ih i početkom ovog desetljeća, a od tada su nekoliko puta preprodavane.

Ono što bi moglo biti dobra stvar za Todorića u kupovini Carnexa je ta što bi mogao izvoziti na tržište Rusije bez carine. Puljić tvrdi kako je najbolja legitimacija koncerna Agrokor o dugoročnim namjerama na susjednom tržištu ta što je dosadašnji investicijski ciklus vrijedan 450 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.