Tko je Robert Tafra, svjedok protiv Sanadera? Kerumu prodao televiziju i proizvodi čudotvorne masti

SPLIĆANIN Robert Tafra koji je jutros svjedočio da je upoznao Ivu Sanadera s masonom Eugenom Laxom, vjerojatno je najosebujniji lik koji će se pojaviti na suđenju bivšem premijeru.

Tafra je, redom: povjesničar koji je proučavao srednjovjekovne odnose Hrvata i Gota, medijski poduzetnik koji je udio u TV Dalmaciji prodao Željku Kerumu i tvorac biljne kreme za koju tvrdi da liječi cijelu paletu bolesti!

"Biljke osjećaju negativne vibracije i zato one od kojih pravim kreme, ulja i mlijeka za tijelo, moraju imati punu snagu. Baš zbog toga, na moja polja nijedan radnik ne smije doći s upaljenom cigaretom ili mobitelom", kazao je Tafra prije dvije godine, predstavljajući svoj terapeutsko- kozmetički pripravak "Dalmatinski spas".

Široki raspon interesa splitski poduzetnik je pokazao i sredinom 2010., kad je najavio osnivanje nove televizije u Splitu pod nazivom "RT laboratorij". Prije toga je bio većinski vlasnik na TV Dalmaciji, no ulaskom u novi televizijski projekt odlučio je udjele prodati gradonačelniku i poduzetniku Željku Kerumu.

Povjesničar, proizvođač bilja i medijski radnik Tafra, iza sebe ima i jednu pravomoćnu osudu. Još u siječnju 1996. protiv njega i još četiri odgovorne osobe podignuta je optužnica za gospodarski kriminal. Tafru se, između ostalog, teretilo da je kao član uprave kasnije propale "Trgovačko-turističke banke" oštetio splitsku Mljekaru. Prvo je bio osuđen na pola godine zatvora, no Vrhovni sud mu je kaznu preinačio u uvjetnu.


Uz ovakvu biografiju, ne čudi da se Tafra pojavio kao svjedok koji je, tvrdi, osobno upoznao Ivu Sanadera s masonom Eugenom Laxom, na čiji račun je, tvrdi USKOK, uplaćena provizija za Hypo banku, zbog čega biSanader mogao biti prvi i jedini hrvatski građanin osuđen za ratno profiterstvo.



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.