Tko je muž Gabrijele Žalac, koji novinaru viče da zna sve o njemu i da zapali svijeću

Screenshot: Nova TV

U AKCIJI Ureda europskog javnog tužitelja u RH policija je u srijedu ujutro zbog afere Softver uhitila bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislava Petrica te još dvije osobe. 

Mario Žalac, suprug Gabrijele Žalac, pri kraju pretresa njihove obiteljske kuće vikao je na okupljene novinare. U jednom trenutku ljutito im se obratio.

"Hvala što ste došli. Želim vam svima sve najbolje", govorio je sarkastično. "Gospon Hedl, kako ste? Kolega iz Vinkovaca, bok. Hvala vam svima, sve najbolje. Gospon Hedl, sve najbolje vam želim. Znam sve o vama. Zapalite svijeću za Sisvete", vikao je Mario Žalac kojeg su smirivati morali i policijski istražitelji.

 

Video: Nova TV

Hrvatsko novinarsko društvo okarakteriziralo je prijetnjom ono što je izgovorio suprug uhićene bivše ministrice te je zatražilo reakciju institucija. 

Tko je Mario Žalac

No tko je Mario Žalac?

U imovinskoj kartici Gabrijele Žalac, koja više nije dostupna, naveo je da je zaposlen u vlastitom obrtu, autoservisu Žaki. Pod plaću za godišnju je napisao isti bruto i neto iznos - 36.784 kune. Drugim riječima, tvrdio je da zarađuje tek 3065 mjesečno.

S Marijem Žalcem Index je razgovarao u travnju 2019. kada je izbila afera s Mercedesom E-klase vrijednim najmanje 400.000 kuna, koji je dulje vrijeme bio parkiran ispred njihove obiteljske kuće, a kasnije se ispostavilo da je auto Gabrijeli Žalac ustupio šibenski tajkun Josip Stojanović Jolly te da je u vlasništvu njegove rent-a-car firme.

Pročitajte što nam je tada rekao suprug Gabrijele Žalac. 

Mario Žalac kad se otkrila afera s Mercedesom: Uznemiravaju mi djecu, diraju mi u obitelj, razumiješ? Ovo je tlačenje brutalno

"Nemam trenutno komentara. Ja imam autoservis, takvih auta kod mene prođe stotine. Jučer sam dao iskaz. Nije točno da sam bio uzrujan. Uzrujan sam što mi skaču po ogradi i slikaju, uzrujavaju mi djecu, razumiješ to? Obitelj je svetinja, eto tako", rekao je u razgovoru za Index ministričin suprug.

Tvrdio je da on nema veze s luksuznim Mercedesom.

"Nemam veze s tim autom, samo da mi se ne dira u obitelj. Ovo je tlačenje brutalno. Nemam komentara", rekao je. 

"Čiji je auto? Ne mogu, masne su mi ruke"

Na pitanje kako to da on sada govori da je to jedan od auta koji prolaze kroz njegov autoservis, a bivša ministrica je tada rekla da je to automobil njenih roditelja, nije više bio raspoložen za razgovor. 

"Radim, masne su mi ruke, ne mogu, ispričavam se. Hvala, doviđenja", rekao je suprug HDZ-ove ministrice Žalac i poklopio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.