Tko je čovjek koji vodi Split nakon Puljkove ostavke? "Hajduk, brod, klasični Splićo"

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

BAREM do završetka izvanrednih izbora koji bi se trebali održati u lipnju Split će voditi Antonio Kuzmanić.

Drugi je to zamjenik gradonačelnika Ivice Puljka koji je danas podnio ostavku. Kuzmanić se nalazi na jednakoj funkciji kao Bojan Ivošević, no o njemu se jako malo zna. Ne istupa često u javnost.

Obožava Hajduk, bio i u Nadzornom odboru

Samozatajan je, prije ulaska u politiku bavio se poduzetništvom, a velika ljubav mu je Hajduk u kojem je bio i član Nadzornog odbora. 
Kuzmanić je rođen u Splitu 1976. godine, ondje je završio i prve dvije godine Ekonomskog fakulteta, da bi druge dvije nastavio u Zagrebu na smjeru Poslovna informatika. U toj se branši dugo zadržao. Radio je za velike tvrtke i korporacije. 

Bio je financijski revizor, direktor IT infrastrukture i revizor informacijskih sustava, a sada je vlasnik i direktor tri tvrtke - Top Light, Kuzmanić Yachting i Deep Sea Yachting.

Od njegovih bliskih suradnika pokušali smo doznati nešto više. 

Ima čarter-firmu, planirao se umiroviti, ali onda su ga pozvali u politiku 

"Radio je u Splitskoj banci, sad ima svoju čarter-firmu za brodove, jahte, koja dobro posluje. Mislio je biti samo vlasnik, pronaći nekoga da to vodi i umiroviti se, ali onda su ga zvali u politiku, da bude zamjenik gradonačelnika jer je trebao netko za financije, a tu je on stvarno jak", otkriva nam Kuzmanićev kolega, koji prati i njegov politički put. 

"Našao se na listi stranke Pametno na kotarskim izborima 2013. godine. Bio je kratko u Nadzornom odboru Hajduka kroz udrugu Naš Hajduk, jer bio je prvi ispod crte i kad je netko od sedam članova NO-a dao ostavku, onda je on ušao. Dolazi iz stare splitske familije, zanima ga balun, Hajduk, ma klasični Splićo. Znam da je igrao nogomet rekreativno dok nije oštetio koljeno i da je s Pujanki. Samozatajan je, takav je bio i u prošloj kampanji, tako da se o njemu malo zna", priča nam naš sugovornik. 

Marijanu Puljak zna iz banke u kojoj su skupa radili 

Podatak da je Kuzmanić radio u Splitskoj banci, u istom sektoru kao i Marijana Puljak, vrlo lako se da uočiti. On je ondje bio direktor IT sektora, gdje je i Marijana radila. 

Posao koji je dosad Kuzmanić obavljao u Gradu Splitu uglavnom se svodio na analiziranje poslovanja i osmišljavanje načina kako uštedjeti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.