Tip koji je ukrao kip Bruce Leeja u Mostaru ide u zatvor

Foto: PIXSELL/Denis Kapetanovic

Kradljivca kipa filmske zvijezde i kung fu majstora Bruce Leeja iz središta Mostara sud u tom gradu osudio je na deset mjeseci zatvora, objavljeno je danas. 

Općinski sud u Mostaru prihvatio je nagodbu koju je postiglo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije s 46-godišnjim počiniteljem, koji je od ranije poznat po nizu drugih kaznenih djela.

Prvo ukrao alat pa njime odlomio brončani kip Bruce Leeja

Presudom je utvrđeno da je D.P. najprije opljačkao jednu trgovinu, u kojoj je ukrao alat, nakon čega je u Gradskom parku Zrinjevcu početkom ožujka odlomio brončani kip Bruce Leeja te ga odnio i prepilio kako bi ga prodao kao sekundarnu sirovinu.

Nedugo nakon toga policija je pronašla kradljivca i uhitila ga.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da će se desetomjesečnim zatvorom postići svrha sankcioniranja. 

Kip Bruce Leeja postavljen je 2005. u središnjem mostarskom parku na inicijativu voditelja nevladine udruge Urbani pokret – Mostar, danas saborskog zastupnika Nine Raspudića i Veselina Gatala.

Grad pokušava popraviti kip

Oni su podizanjem kipa filmskoj zvijezdi nastojali da Mostar postane svjetski prepoznatljiv po posve drugim motivima od rata i razaranja te da bude simbol otpora svim nepravdama. 

Vlasti pokušavaju popraviti kip i postaviti ga na isto mjesto u središtu grada, na postament gdje još uvijek stoji ispisano Bruce Lee. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.