Tinejdžerica u Italiji odbila dogovoreni brak, zatim nestala. Uhićen njen ujak

Screenshot: Rai

UJAK talijansko-pakistanske tinejdžerice koja je nestala nakon što je odbila dogovoreni brak uhićen je zbog sumnje na ubojstvo.

Danish Hasnain, ujak 18-godišnje Saman Abbas, priveden je u srijedu u Francuskoj na temelju europskog uhidbenog naloga. On je jedan od petorice rođaka koje policija istražuje zbog sumnje na ubojstvo.

Neko vrijeme živjela pod zaštitom socijalnih službi

Abbas je posljednji put viđena krajem travnja u blizini obiteljske kuće u sjevernoj Italiji. Policija je priopćila da je njena obitelj namjeravala otputovati u Pakistan radi dogovorenog braka, koji je ona odbila prošle godine.

Navodno je neko vrijeme živjela u ustanovi socijalne službe, ali se krajem travnja vratila u obiteljsku kuću u Novellari.

Vlasti smatraju da se radi o ubojstvu, no njeno tijelo još nije pronađeno, piše BBC.

Snimke nadzornih kamera

Policija je ranije objavila snimke nadzorne kamere od 29. travnja, na kojima se vidi kako trojica osumnjičenih hodaju s alatima i plavom torbom. Navela je da su roditelji tinejdžerice i jedan od njezinih rođaka pobjegli iz Italije nakon njena nestanka.

Naime, na snimkama nadzornih kamera u zračnoj luci u Milanu vide se njeni roditelji koji idu na let za Pakistan.

Talijanska vlada je u četvrtak priopćila da je zatražila od Pakistana da ih izruči. Ministrica pravosuđa Marta Cartabia potpisala je i poslala zahtjeve za izručenje.

Još jedan rođak 18-godišnjakinje uhićen je ranije ove godine u vezi sa slučajem ranije i nalazi se u zatvoru u Italiji.

Talijanska udruga islamskih zajednica (UCOII) poručila je da je šokirana ovim slučajem i donijela fetvu (vjersku presudu) kojom se odbacuju prisilni brakovi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.