Teta 12-godišnjeg izraelskog taoca: Puštali su mu snimke krvavih Hamasovih napada

Iz Izraela cijeli dan stižu svjedočanstva oslobođenih talaca koje Hamas držao u Gazi. Teta dječaka Eitana Yahalomija, 12-godišnjeg francusko-izraelskog taoca koji je jučer oslobođen iz Gaze, rekla je da ga je Hamas prisilio da gleda snimke krvavih terorističkih napada na Izrael 7. listopada.

"Eitan je tamo proživio užase", rekla je Deborah Cohen za kanal BFM TV. "Svaki put kad bi dijete zaplakalo, prijetili bi mu oružjem da ga ušutkaju", rekla je. "Htjela sam vjerovati da će se s Eitanom dobro postupati. Očigledno nije. Ti ljudi su čudovišta."

Eitan je jedan od trojice francuskih Izraelaca koji su jučer oslobođeni, uz Ereza i Sahar Kalderon. Ukupno 11 talaca vraćeno je u jučer u Izrael.

"12-godišnji Eitan Yahalomi ponovno se sastaje sa svojom majkom nakon što je prešao u Izrael poslije 52 dana zatočeništva Hamasa. Vjeruje se da se njegov otac Ohad, koji je ustrijeljen i zarobljen odvojeno od Eitana, još uvijek nalazi u Gazi", napisala je novinarka Times of Israela Amy Spiro na X-u uz fotografiju Eitana i majke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.