TEROR U LONDONU Majka ekstremista: Sram me reći da sam i ja majka, da i ja patim

Foto: Metropolitan Police
 
SCOTLAND Yard je objavio da su uhićena još trojica muškaraca zbog sumnje na terorizam u Ilforu u istočnom Londonu.
 
Jedan od muškaraca (27) osumnjičen je za planiranje terorističkih napada, a drugi (33) za posjedovanje i namjeru prodaje droge.
 
Treći muškarac (29) uhićen je u srijedu navečer zbog sumnje da je planirao terorističke napade.
 
Još trojica muškaraca uhićena su preko noći zbog mogućih terorističkih prijestupa koji nisu povezani s napadom na Londonskom mostu. Dvojica (34, 37) su uhićena u Newhamu, a treći (33) u Waltham Forestu.
 
U srijedu ujutro je priveden još jedan 30-godišnji muškarac u Ilfordu.
 
Obitelji napadača "šokirane njihovim zvjerstvima"
 
Obitelji napadača Khurama Buta i Rachida Redouanea distancirale su se od ekstremista te izjavile da su šokirane njihovim zvjerstvima.
 
Majka Youssefa Zaghbe je rekla da ju je "sram žalovati zbog smrti svog sina". Valeria Khadija Collina je za L'Espresso izjavila da ju je sin u četvrtak nazvao i shvatila je da je to bio njegov posljednji poziv.
 
"Iako nije rekao ništa konkretno, čula sam to u njegovom glasu", rekla je majka napadača. Dodala je da su joj misli s njegovim žrtvama: 
 
"Mogu razumjeti bol zbog svoje vlastite tragedije, ali nemam hrabrosti usporediti svoju bol s njihovom. Kao da me je sram reći da sam i ja majka, da i ja patim".
 
"Mislio je da je Sirija mjesto gdje može živjeti po čistom islamu"
 
Zaghba je u ožujku prošle godine uhićen dok je pokušavao odletjeti u Siriju, a policiji je tada rekao da "želi postati terorist". Collina je izjavila da smatra kako se radikalizirao putem interneta.
 
"Mislio je da je Sirija mjesto gdje može živjeti prema čistom islamu. Govorila sam mu da tamo ima strahota koje nama ne pokazuju, ali nažalost, nisam mu uspjela promijeniti mišljenje", rekla je majka napadača.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.