Talibani ubacili aplikaciju na Googleov Play store: Otkrila je protuteroristička organizacija

Foto: 123rf

APLIKACIJA Alemarah koju su kreirali talibani našla se na Googleovom Play Storeu, a nakon što je tamo otkrivena, brzinski je uklonjena sa servisa.

Sadržaj aplikacije napravljen je na paštu jeziku, a uključene su i službene izjave te video o tom afganistanskom pokretu. Talibani za uklanjanje aplikacije, postavljene 1. travnja, krive "tehničke probleme", no iz Googlea su izvijestili da je razlog kršenje zabrane govora mržnje, prenosi BBC.

Google ipak nije taj koji je primijetio aplikaciju na svojem servisu, već je istu prva primijetila organizacija SITE, koja se bavi praćenjem aktivnosti terorističkih organizacija. Google je odbio komentirati specifična pitanja o aplikacijama, no u priopćenju su potvrdili uklanjanje.

"Ne komentiramo specifične aplikacije, ali možemo potvrditi da je naša politika kreirana tako da pružimo ugodno iskustvo za korisnike i developere. Zato s Play Storea uklanjamo aplikacije koje krše tu politiku", naglasili su u priopćenju.

Glasnogovornik talibana kazao je za Bloomberg da je ta aplikacija bila "dio naprednih tehnoloških rješenja za približavanje svjetskoj publici".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.