Tajlandski turizam je jako pogođen koronakrizom, vlada razmatra financijsku pomoć

Foto: EPA

TAJLANDSKA vlada razmišlja o financijskim mjerama, poput poreznih olakšica i isplate gotovine, kako bi pomogla oživljavanju sektora turizma snažno pogođenog pandemijom koronavirusa, objavili su tamošnji dužnosnici.

Direktor ureda za fiskalnu politiku Lavaron Sangsnit u utorak je izjavio da očekuje da će ovoga tjedna biti osmišljen paket poticaja s ciljem pružanja podrške turizmu u srpnju.

“Ministarstvo financija smatra da bi se prvo trebalo pozabaviti sektorom turizma zato što je najteže pogođen pandemijom koronavirusa”, poručio je.

Postupno ublažavaju mjere

Tajlandska vlada postupno ublažava mjere uvedene s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa. U svibnju je počela dopuštati otvaranje trgovačkih centara, restorana i parkova, koji su redom bili zatvoreni od kraja ožujka.

Ministar kulture Ittipol Khunpluem u utorak je izjavio da će vlada razmisliti o dopuštanju održavanja praznika u srpnju kako bi se kompenzirali otkazani tajlandski novogodišnji praznici u travnju.

Lavaron je rekao da bi paket poticaja trebao biti pravovremeno dogovoren kako bi se omogućila podrška turizmu tijekom tih praznika u srpnju.

Taj bi paket po njegovim riječima mogao uključivati turističke porezne olakšice ili isplate novca građanima za potrošnju na putovanja.

"Važno je da ljudi izlaze van i putuju. Ako im budemo dali novac a oni ne budu putovali, to neće polučiti uspjeh zato što su te mjere namijenjene oživljavanju turizma”, rekao je Lavaron Sangsnit.

Vlada je u ponedjeljak ublažila određene restrikcije vezane za domaća putovanja, no međunarodni putnički letovi još ostaju zabranjeni do kraja lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.