Svjedok na suđenju Španoviću: U to vrijeme je bilo normalno da se pljačka i pali imovina Hrvata

U NASTAVKU ponovljenog suđenja ratnom zločincu Milanu Španoviću svjedoci su se nastavili prisjećati zločina počinjenih 1991. godine u glinskim selima Maja i Svračica.

Bivši zapovjednik teritorijalne obrane Gline Adam Mraković je rekao kako je Španovića u to vrijeme viđao po Glini u martićevskoj maskirnoj odori, ali kako ne zna da li je Španović sudjelovao u napadu na Maju i Svračicu. Marković je u svom svjedočenju iznio još jednu zastrašujuću činjenicu: "U to vrijeme je bilo normalno da se pljačka i pali imovina Hrvata".

Na suđenju Španoviću je svjedočio i Bogdan Badrić koji je sudjelovao u napadu na Maju i koji je rekao kako se sjeća tek da je čuvao zarobljene stanovnike Maje. Naveo je kako se "nikome ništa nije dogodilo". "Nismo pucali na njih i nismo nikoga tukli. Nitko nije zapalio ničiju kuću, izgorio je samo jedan svinjac", naveo je Badrić, koji je dodao i kako Španovića nije vidio u Maji tijekom napada.

Za razliku od njih, Marija Štajdohar iz Maje je ispričala kako se po selu pucalo, mučilo stanovništvo, palilo i razbijalo njihove domove. Navela je i kako su pripadnici srpske paravojske po selu vikali kako će "zaklati i zatući sve ustaše".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.