Nova taktika Horvatinčićeve obrane: On nije znao za priopćenje o otkazivanju upravljačkog sustava!

NAKON što je jutros ispitano posljednjih troje svjedoka, odvjetnik Tome Horvatinčića izjavio je da njegov klijent nije poslao priopćenje medijima na dan nesreće. 

Nije znao za priopćenje u kojem u prvom licu tvrdi da je otkazao upravljački sustav!

U spornom priopćenju, kojeg su 16. kolovoza prenijeli svi mediji, stoji da je Horvatinčić pokušao svim snagama upozoriti osobe s jedrilice da mu se sklone s puta, jer mu je otkazao upravljački sustav.

No, baš ta bi rečenica mogla biti otegotna za Horvatinčića, nakon što je njegova partnerica Anica Đerđe Dilber jučer u iskazu kazala da mu je prije nesreće pozlilo i da je glavom klonuo na upravljački sustav.

Kako je mogao istovremeno klonuti i danas pokojnom talijanskom bračnom paru Salpietro davati upozorenje da se sklone, zasad je nejasno. "Priopćenje je poslano iz Hoto-grupe, ali on nije znao za njega", rekao je jutros njegov odvjetnik Branko Baica.

Branitelji Tome Horvatinčića su se  vjerojatno odlučili na taktiku osporavanja vjerodostojnosti priopćenja koje je poslano medijima, odnosno tumačenjem da on s time nema veze. Inače, poslano je s e-mail adrese s koje je redakcija Indexa i ranije primala sva priopćenja Tome Horvatinčića i njegove Hoto grupe.

Jelavić: Samo sam ponudio da ću darovati krv ako ima stradalih

Jutros je svjedočio i zagrebački pročelnik Davor Jelavić kojega je nazvao nakon pomorske nesreće. "Ono što su me na sudu pitali, ne trebam prenijeti javnosti", prvo je rekao Jelavić i nastavio kako je normalno da je kontaktirao baš njega "jer su prijatelji od 1964. kad su bili više gladni nego siti".

"Ne znam zašto se u javnosti stvara nešto posebno oko toga poziva, koji je trajao minutu ili dvije. Tomo me samo obavijestio što mu se desilo i rekao mi da će zvati policiju. Jedina pomoć koju sam mu ponudio je bilo da darujem krv ako je netko stradao", rekao je Indexu Jelavić.

On je danas prvi put iznio verziju o ponudi da daruje krv za stradale, baš kao što je Horvatinčićeva partnerica Anica Đerđe Dilber jučer prvi put rekla da mu je prije nesreće pozlilo i da mu je glava klonula.

"Ako izađe na slobodu opet će utjecati na svjedoke. Ne puštajte ga!"

Odvjetnica obitelji Salpietro Anamari Laškarin upozorila je da bi sudac Horvatinčiću trebao produžiti pritvor baš zbog bizarnih izmjena iskaza ključnih svjedoka.

"Ako izađe na slobodu, on će opet na njih utjecati. Njegova partnerica odjednom ima amneziju o autopilotu. Spominje da mu je pozlilo, a dosad je bilo da je prvo zvao servisere i da je samo htio spasiti svoj brod", upozorila je odvjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.